Vermoeidheid, stress en burn-out

Vermoeidheid, stress en burn-out

Stress en vermoeidheid gaan vaak hand in hand. Het zorgt ervoor dat u niet altijd kunt doen wat u eigenlijk het liefste doet, zoals werken, sporten of het uitvoeren van hobby’s. In een aantal gevallen kan het zelfs leiden tot een burn-out. Ergotherapie is er om ervoor te zorgen dat u uw energie beter kunt managen en minder stress ervaart terwijl u geniet van het leven. Wij helpen u om weer in balans te komen.

Op welke manier helpt ergotherapie bij stress gerelateerde klachten, zoals vermoeidheid en een burn-out?

Ergotherapie zorgt ervoor dat u weer in balans komt en minder stress ervaart bij het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten. We luisteren naar uw hulpvraag en brengen in kaart wat u precies doet op een dag en waarbij u veel belasting voelt. Bovendien kunnen we u ondersteunen bij werkhervatting.

Uw eigen grenzen en energielevels

We helpen u om inzicht te krijgen in uw eigen grenzen en energielevels. Daarnaast gaan we in veel gevallen aan de slag met een planning. Er kunnen ook hele concrete vragen aan bod komen. Stel u bent bijvoorbeeld weer aan het werk op kantoor en heeft een gesprek gehad met iemand van de HR-afdeling, wat gaat u daarna doen? Hier kijken we samen naar. Ons belangrijkste doel is dat u na verloop van de behandelperiode weer plezier heeft in uw leven.

Hoe komt het dat u stress gerelateerde klachten ervaart? 

De reden voor de stress gerelateerde klachten is natuurlijk per persoon verschillend. Over het algemeen is de hulpvraag gericht op het in balans brengen van uw belastbaarheid. In veel gevallen zitten mensen vast in wat ze moeten doen. Dat zorgt ervoor dat ze zoveel in de lucht moeten houden dat ze uit balans raken. Dit is bij mantelzorgers bijvoorbeeld een zeer logisch gevolg van het zorgen voor een ander en zichzelf. Ook een hoge werkdruk leidt in veel gevallen tot stress. Anderzijds kan het ook door een andere (emotionele) gebeurtenis komen, zoals overlijden of ziekte.  
 
Ergotherapie zorgt ervoor dat u op een praktische manier leert om stress te verminderen en uw activiteiten weer met plezier uit kunt voeren. 

vermoeidheid foto 3

Waar kunt u voor chronische vermoeidheid, stress en burn-out bij ons terecht?

 • Stress en burn-out
 • CVE (Chronisch vermoeidheidssyndroom);
 • Hersenletsel
 • Covid
 • Chronische aandoeningen
 • Langdurige vermoeidheid
 • Uitputting
 • Cognitieve klachten zoals concentratieproblemen
 • Bore-out klachten; uitputting door te weinig prikkels
 • Zorgdruk mantelzorger
 • Concentratieproblemen en geheugenproblemen
werkwijze header

Chronische vermoeidheid

De ergotherapeut geeft u inzicht in uw vermoeidheid. In de activiteiten welke meer en minder invloed hierop hebben. En welke activiteiten voor u belangrijk zijn. Samen zoeken we naar de beste balans.

vermoeidheid header

Hoe pak ik mijn stress klachten aan

Wat zijn eigenlijk stressfactoren bij mij en bij welke activiteiten ervaar ik stress? Hoe kan ik mijn dagelijkse activiteiten zo organiseren dat stress niet meer mijn leven bepaald. 

chronische vermoeidheid Groot

Burn-out aanpak

In onze praktijk wordt er volgens een landelijke richtlijn gewerkt aan burn-out klachten. Deze aanpak wordt geheel afgestemd op u als cliënt. Het traject start met herstellen en vervolgens gaan we op zoek naar uw balans. Stap voor stap maken we samen een plan.

Ons team

Ontwerp zonder titel 21

Pauline

Ergotherapeut, COVID19 , specialist ouderenergotherapeut i.o. , hulpmiddelen en voorzieningen

Marloes

Marloes

Ergotherapeut, Specialist in chronische pijn en vermoeidheid, stressgerelateerde klachten, aangesloten bij Weer Aan Het Werk en EnergieHerstel (netwerk burn-out)

Daphne

Daphne

Eigenaar | Fysiotherapeut | Manueel Therapeut | Longfysiotherapeut | Echografie

Scherm afbeelding 2024 05 30 om 12.58.21

Linda

Ergotherapeut, specialist hersenaandoeningen, cognitieve revalidatie, sensorische integratie therapie (ASITT), aangesloten bij NeuroNet

Fida

Fida

Receptioniste

Linda

Linda

Receptioniste

Inge

Inge

Receptioniste