COVID-19 

Langdurige klachten na COVID-19

Heeft u recent of langer geleden een Covid-19 infectie doorgemaakt? En blijft u last houden van vermoeidheid, krachtverlies, een mistig hoofd, concentratiestoornissen of overgevoeligheid voor prikkels? Dan wordt u mogelijk vanuit een revalidatiekliniek en/of (huis)arts doorgestuurd naar een ergotherapeut. Ergotherapie helpt u om weer grip te krijgen op uw energie, geleidelijk uw activiteiten (incl. werk) op te bouwen, uw grenzen te leren (h)erkennen, concentratieproblemen en prikkelgevoeligheid te overwinnen.

Op welke manier helpt ergotherapie bij de gevolgen van COVID-19?

Een ergotherapeut zorgt er – vaak in samenwerking met een revalidatie en/of fysiotherapeut – voor dat u balans vindt in de dag. Ook werken we volgens de meest recente richtlijnen vanuit de beroepsvereniging.


Meer weten? 

header westland

Herstelzorg Covid  

Wij kunnen herstelzorg Covid aanbieden; dit betekent dat u 8 uur extra ergotherapie kunt krijgen als u en wij meedoen aan het onderzoek. Juist bij Covid is gebleken dat samenwerking in een multidisciplinair team van groot belang is. Vanuit de ergotherapie werken we nauw samen met onze collega fysiotherapeuten. Afstemming over belastbaarheid en behandeldoelen is bij herstel na Covid namelijk van groot belang. 

Meer weten

beroerte Groot

Hulpvragen bij Covid -19 

  • Wat kan ik op een dag en hoe maak ik dit meetbaar: basisniveau. 
  • Hoe zorg ik voor een duurzame opbouw in mijn activiteiten met alle klachten die ik heb. 
  • Hoe ga ik om met de grilligheid aan klachten. 
  • Wat kan ik zelf met de aanhoudende vermoeidheid, hoeveelheid prikkels en geheugenklachten. 
  • Hoe ga ik om met mijn werkhervatting en hoe communiceer ik naar mijn werkgever en bedrijfsarts. 
  • Hoe zorg ik dat ik weer grip heb op wat ik kan, zodat ik een balans in mijn dagelijks leven kan waarborgen. 

Onze ergotherapeuten

Onze ergotherapeuten zijn expert in hun eigen aandachtsgebied, hun eigen ‘niche’. Dit varieert dus van mensen met chronische pijn tot ouderen met cognitieve problemen tot aan de behandeling van mensen met burn-out/stress gerelateerde klachten. Wij zorgen altijd voor adequate zorg die bij de persoon past. 

Ontwerp zonder titel 21

Pauline

Ergotherapeut, COVID19 , specialist ouderenergotherapeut i.o. , hulpmiddelen en voorzieningen

Henriette

Henriëtte

Ergotherapeut, specialist hersenaandoeningen, cognitieve revalidatie, sensorische integratie therapie (ASITT), aangesloten bij NeuroNet

Marloes

Marloes

Ergotherapeut, Specialist in chronische pijn en vermoeidheid, stressgerelateerde klachten, aangesloten bij Weer Aan Het Werk en EnergieHerstel (netwerk burn-out)

Daphne

Daphne

Eigenaar | Fysiotherapeut | Manueel Therapeut | Longfysiotherapeut | Echografie

Fida

Fida

Receptioniste

Linda

Linda

Receptioniste

Inge

Inge

Receptioniste