Neurorevalidatie

Neurorevalidatie (herstel na een neurologische aandoening)

Neurorevalidatie/ cognitieve revalidatie richt zich op het zo optimaal mogelijk functioneren na of met een neurologische aandoening zoals hersenletsel. Het doel is dat u alles weer kunt doen, wat u voorheen ook kon zoals plannen en een goed geheugen. Niet altijd is dit mogelijk, dan gaan we samen op zoek naar oplossingen. 

Op welke manier helpt ergotherapie bij neurorevalidatie?

Neuro revalidatie/ cognitieve revalidatie is gericht op het herwinnen van cognitieve vaardigheden: de denkvaardigheden. In veel gevallen zijn deze beperkt of verandert door hersenletsel. We geven uitleg, oefenen, leren u slimme manieren aan, of zetten hulpmiddelen of voorzieningen in. Ook de mensen om u heen, willen we hier graag bij betrekken. Bent u aan het werk? Dan kunnen we u ook begeleiden in het opbouwproces.  

Waar kunt u voor neurorevalidatie bij ons terecht?

  • Herseninfarct
  • Hersenbloeding
  • TIA
  • Hersenschudding
  • Whiplash/ post commotioneel syndroom
  • MS
  • Hersentumor
  • Andere chronische neurologische aandoeningen
hersenschudding Groot

Hersenschudding 

Een val, ongeluk of harde klap tegen het hoofd kunnen hinderlijke gevolgen hebben. Vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, overgevoelig voor licht, geluid, drukte, moeite met concentratie en onthouden zijn zomaar wat klachten die u kan ervaren na een hersenschudding. Het advies is om de eerste dagen rustig aan te doen en daarna geleidelijk de activiteiten op te bouwen. Maar… hóe? Ergotherapie helpt u om te revalideren na een hersenschudding. 

beroerte Groot

Beroerte/CVA (hersenbloeding of herseninfarct) 

Een beroerte overvalt u. Van het ene op het andere moment wordt het leven stilgezet. Een beroerte kan tot veranderingen in het bewegen, denken of emoties leiden. Dit heeft gevolgen voor de dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk. Terug uit het ziekenhuis staat u voor de uitdaging om het leven weer op te pakken. Maar.. hoe doet u dat? Ergotherapie helpt met uitleg, oefeningen, begeleiding en soms ook met inzet van hulpmiddelen. Vaak werken we samen met de fysiotherapeut, revalidatiearts en het team van &Basalt. 

hero 02

Andere neurologische ziekte 

Er bestaan allerlei neurologische aandoeningen.  Veel aandoeningen zijn chronisch. Dat betekent dat de aandoening niet zal verdwijnen en soms zelfs kan toenemen. Hóe gaat u om met de vermoeidheid, het trager denkvermogen en planningsproblemen die vaak optreden bij deze aandoeningen?  

Ergotherapie helpt u om activiteiten opnieuw te leren, anders te leren uitvoeren of met een hulpmiddel of hulp. Daarnaast kunnen we u helpen om weer een grip op uw energie te krijgen of mee te denken over aanpassingen in de woning. 

Ons team

Ontwerp zonder titel 21

Pauline

Ergotherapeut, COVID19 , specialist ouderenergotherapeut i.o. , hulpmiddelen en voorzieningen

Marloes

Marloes

Ergotherapeut, Specialist in chronische pijn en vermoeidheid, stressgerelateerde klachten, aangesloten bij Weer Aan Het Werk en EnergieHerstel (netwerk burn-out)

Daphne

Daphne

Eigenaar | Fysiotherapeut | Manueel Therapeut | Longfysiotherapeut | Echografie

Scherm afbeelding 2024 05 30 om 12.58.21

Linda

Ergotherapeut, specialist hersenaandoeningen, cognitieve revalidatie, sensorische integratie therapie (ASITT), aangesloten bij NeuroNet

20240517SF1 Fida2024g min 1

Fida

Receptioniste

Linda

Linda

Receptioniste

Inge

Inge

Receptioniste