Onze praktijk

Ergotherapie in Westland, Den Haag en omstreken

Wij zijn er voor iedereen: jongeren, volwassenen, ouderen en mantelzorgers.  Wij geven u handvatten die u nodig heeft om weer de dagelijkse activiteiten te kunnen uitvoeren. Dit betekent dat wij in veel gevallen een spin in het web zijn tussen u, de gemeente (hulpmiddelen), fysiotherapeuten en/of (huis)artsen of andere zorginstellingen.

Wij werken vanuit onze locaties Laan van Wateringse Veld, &Basalt Locatie Haga en Sportcomplex VELO in Wateringen.

Locatie &BasaltLocatie VELO Locatie Wateringse Veld Locatie Fysio Duinoord

onze praktijk 2e foto wolkje Basalt

Samenwerking Fysiotherapie Wateringse Veld en Oefeningtherapie Wateringse Veld

Ergotherapie Wateringse Veld werkt samen en zit onder een dak met het gerenommeerde Fysiotherapie- en Oefeningstherapie Wateringse Veld. Dit zorgt ervoor dat wij u kunnen doorverwijzen en/of u doorgestuurd kunt worden vanuit andere specialisaties.

Ons team bestaat momenteel uit drie ergotherapeuten met ieder een eigen aandachtsgebied. Dit betekent dat u altijd de zorg krijgt die u nodig heeft, volledig gecertificeerd.

Waar staan wij voor

Het is ons doel om de zelfredzaamheid van onze cliënten te bevorderen, op onze
praktijk of op locatie bij u thuis. Dit doen we altijd op een positieve manier, waardoor de communicatie met de cliënten prettig verloopt. Wij willen ervoor zorgen dat de client weer een positief leven kan leiden. Empowerment: zelf de touwtjes in handen hebben en weer kunnen genieten van het leven. 

Hoe ziet een waardevol leven eruit volgens ons?

In een waardevol leven doet u de dingen die u heel belangrijk vindt. Hierbij bepaalt u vanuit uw eigen waarden uw doelen: ‘wat vind ik echt belangrijk?’. Vanuit daar kunt u vervolgens weer gerichte activiteiten bedenken en uitvoeren. Dat kan heel klein zijn, zoals een kop koffie drinken met vrienden. 

Weer de regie over uw eigen leven nemen, een nieuwe balans, dat vinden we belangrijk!

Ontwerp zonder titel 21

Pauline

Ergotherapeut, COVID19 , specialist ouderenergotherapeut i.o. , hulpmiddelen en voorzieningen

Henriette

Henriëtte

Ergotherapeut, specialist hersenaandoeningen, cognitieve revalidatie, sensorische integratie therapie (ASITT), aangesloten bij NeuroNet

Marloes

Marloes

Ergotherapeut, Specialist in chronische pijn en vermoeidheid, stressgerelateerde klachten, aangesloten bij Weer Aan Het Werk en EnergieHerstel (netwerk burn-out)

Daphne

Daphne

Eigenaar | Fysiotherapeut | Manueel Therapeut | Longfysiotherapeut | Echografie

Fida

Fida

Receptioniste

Linda

Linda

Receptioniste

Inge

Inge

Receptioniste

Werkgebied

Regio: Wateringse Veld, Morgenstond, Escamp, Vrederust, Leyenburg, Wateringen en omgeving, Rijswijk. Afspraken kunnen zowel thuis, op het werk, op school als op de praktijk plaatsvinden. Behandeling buiten deze regio’s mogelijk,  maar dan komen wij niet aan huis.

Sinds juli 2022 is er een samenwerking gestart met Fysio Duinoord.  Deze afspraken kunnen aan huis, op locatie &Basalt of locatie Fysio Duinoord plaatsvinden (Danckertstraat 88, Den Haag).

 

onze praktijk 4e foto

Verwijzing en vergoeding ergotherapie 

De huisarts of specialist kan u verwijzen naar ergotherapie. U krijgt de verwijzing mee of deze wordt veilig verzonden via zorgdomein of Siilo. Ergotherapie valt voor 10 uur per jaar onder de basisverzekering, maar gaat wel af van het eigen risico.   

U kan ook zonder verwijzing een afspraak maken voor ergotherapie (DTE). Tijdens het eerste gesprek wordt dan eerst een korte vragenlijst ingevuld of u bij ergotherapie op de juiste plek bent met uw vraag. Hier kunt u de tarieven terugvinden. 

Zo ja, dan wordt de huisarts van de behandeling op de hoogte gebracht en starten we het traject. Ook zijn we aangesloten bij het klachten register.

Meer weten

ergotherapie Rijswijk header