Ouderen

Ouderen (verminderd geheugen, minder ter been, angst om te vallen)

Met het vorderen van de leeftijd veranderen er dingen. Naast vele goeie dingen kunnen dit ook dingen zijn die de kwaliteit van leven en zelfstandigheid verminderen. Denk daarbij aan zaken als een verminderd geheugen of minder goed ter been zijn. Deze fase in uw leven vraagt soms om andere manier van dingen doen. Bijvoorbeeld door dingen aan anderen overlaten zodat u zelf energie overhoudt voor de dingen die voor u echt belangrijk zijn. Of de inzet van een hulpmiddel. Ergotherapie helpt u bij het maken van die aanpassingen in uw leven die u helpen zo zelfredzaam en veilig mogelijk te zijn. En uw leven zoveel mogelijk te leven zoals u dat graag wilt.

Hulpmiddelen en voorzieningen voor ouderen

De inzet van hulpmiddelen stelt u in staat om veilig en met minder moeite uw activiteiten zelfstandig te blijven uitvoeren. Binnen onze praktijk werken we samen met andere zorgverleners en zijn we bekend met de regelgeving en procedures van gemeenten.

Ondersteuning mantelzorgers

Draagt u (bij aan) de zorg voor een persoon op leeftijd? Dat kan soms teveel worden. Ergotherapie kan dan ook helpen bij de ondersteuning van mantelzorgers. Wilt u meer weten over wat wij kunnen betekenen voor uw vader, moeder, tante, oom, opa of oma op leeftijd? Lees hier meer over wat een ergotherapeut doet.

Waar kunnen ouderen voor ergotherapie bij ons terecht?

  • Valpreventie
  • Hulpmiddelen en voorzieningen
  • COPD
  • Reuma
  • Artrose
  • Dementie
header westland

Valpreventie en mobiliteit

Vallen is een veelvoorkomend probleem bij ouderen en komt het meest voor in de thuissituatie. In veel gevallen gaat valpreventie gepaard met het overwinnen van valangst. Valangst is namelijk ook een valrisico. Wij bieden een programma valpreventie aan. Onderdeel hiervan is een huisbezoek door de ergotherapeut, waarbij de risico's in kaart worden gebracht en u advies op maat krijgt. Ook gaat u aan de slag met oefeningen onder begeleiding van een oefen- en fysiotherapeut.

hulpmid voorzien Groot

Hulpmiddelen en voorzieningen

"Hoe kan ik weer naar de winkel of de kapper? "Hoe kan ik 's nachts op tijd uit bed komen als ik naar het toilet moet?  We kunnen u hierin ondersteunen door middel van het aanvragen van hulpmiddelen en voorzieningen, indien van toepassing op uw situatie.  

header ouderen

Chronische aandoeningen

COPD, Reuma/artrose, dementie zijn aandoeningen die onder ouderen veelal voorkomen. We helpen u graag verder met hulpvragen als:   "Ik krijg de potjes niet meer open", "Mijn geheugen laat me soms in de steek, wat kan ik doen om hier minder last van te hebben?", "Door de COPD lever ik veel dingen in die ik eigenlijk wel zou willen doen". "Hoe vind ik een balans tussen goed voor de ander zorgen en goed voor mezelf zorgen? " 

Ons team

Ontwerp zonder titel 21

Pauline

Ergotherapeut, COVID19 , specialist ouderenergotherapeut i.o. , hulpmiddelen en voorzieningen

Henriette

Henriëtte

Ergotherapeut, specialist hersenaandoeningen, cognitieve revalidatie, sensorische integratie therapie (ASITT), aangesloten bij NeuroNet

Marloes

Marloes

Ergotherapeut, Specialist in chronische pijn en vermoeidheid, stressgerelateerde klachten, aangesloten bij Weer Aan Het Werk en EnergieHerstel (netwerk burn-out)

Daphne

Daphne

Eigenaar | Fysiotherapeut | Manueel Therapeut | Longfysiotherapeut | Echografie

Fida

Fida

Receptioniste

Linda

Linda

Receptioniste

Inge

Inge

Receptioniste